שלוש נקודות לפני רכישת דירה מקבלן

 בשעה טובה, החלטתם לרכוש דירה חדשה מקבלן!

לא סתם דירת קבלן, אלא אחת שבנייתה טרם החלה – דירה "על הנייר".

היתרונות בדירה שכזאת ברורים לכם – דירה חדשה, צנרת חדשה, מעלית חדשה, שכנים חדשים… גם המחיר של דירה שכזאת בדרך כלל משקף את זמן ההמתנה עד לקבלת המפתח, ונמוך מעט יותר. יופי של עסקה!

 אז הנה 3 נקודות למחשבה לפני רכישת דירה שטרם נבנתה:

1.     דירת קבלן במהותה היא סטנדרטית – אחת מעשרות דירות זהות באותו בניין, אבל הצרכים, הטעמים והתקציבים של כל אחד מהרוכשים הם שונים. בדירה על הנייר קל יותר, יחסית, לבצע שינויים ולהתאימה עבורכם.

תמיד חלמתם על פרקט בחדרי השינה? קחו בחשבון שאם הקבלן לא נותן את זה כסטנדרט, תצטרכו לתכנן מבעוד מועד ריצוף של החדרים הללו במרצפות סוג ב', והנמכת הריצוף לפי גובה הפרקט (כדי שבסופו של דבר תתקבל רצפה בגובה אחיד בכל הבית).

היות וכח המיקוח הרב ביותר הוא טרם הרכישה, שלב ניהול המו"מ עם הקבלן הוא הנכון ביותר להכניס כמה שיותר סעיפים הקשורים לשינויים עתידיים בתכנון הדירה. דאגו לכך שבחוזה ייכלל סעיף המאפשר לכם לבקש מהקבלן לבצע שינויים ו/או תוספות בדירה – או ללא תשלום נוסף, או בהגדרה ספציפית של עלות.

אם החלטתם מראש על שינויים ותוספות למפרט המקורי, תתעדו בכתב, בצורה מפורטת ככל הניתן, את הדברים שהוסכם עליהם.

     2.   נכון שהדירה היא על הנייר, ונדרש דמיון רב כדי לדעת מה תקבלו בסוף, אבל המפרט הטכני המתלווה לחוזה הוא מוחשי
           ביותר, וחשוב לבדוק מה הקבלן נותן, מבעוד מועד. אל תתעצלו – גשו לספקים ובדקו במו עיניכם מה אתם מקבלים ומה הם
           הזיכויים המגיעים לכם במידה ותבחרו משהו אחר ותדעו לתקצב אותו. בעיקר מומלץ להתייחס ל:

ריצופים – לעיתים הקבלנים נותנים ריצוף בסטנדרט נמוך יותר בחדרי המגורים, ושווה לבדוק האם זה מתאים לכם, ומה עלות השדרוג.

חיפויים – עד לאיזה גובה מחפים את חדרי הרחצה? גם בשירותי האורחים?

כלים סניטריים – אסלות תלויות, ניאגרות סמויות? אינטרפוץ 3 או 4 דרך?

מיזוג/אמצעי חימום – האם הקבלן נותן במפרט הכנה למזגן מרכזי אחד בכל הדירה? שניים? מזגנים מפוצלים? מה סוג חיבור החשמל למזגן (תלת פאזי/חד פאזי)? סוגי הפתחים ומיקומם? הכנה למערכת חימום מים על גאז? קמין?

דלתות – מה מפרט הדלתות שנותן הקבלן – כולל חמרים, כיווני פתיחה, פתחים. דלת נוספת בממד (עם או בלי משקוף)?

אלומיניום – נכון שבבנייה רוויה לא תוכלו לשנות את גודל החלונות וצבעם, ורוב הקבלנים נותנים היום תריסים חשמליים כסטנדרט, אבל עדיין נשארו לא מעט נושאים למחשבה גם כאן. מה לגבי רשתות בחלונות? כיווני פתיחה? תריסי אור?

מטבח – לא רק שטח הארונות הניתן לכם הוא משמעותי אלא גם סוג החומרים מהם עשוי המטבח, סוג הפרזול והחזיתות, גובה הארונות שניתן, סוג החיפוי, סוג וצבע משטחי העבודה. היות וברוב המשפחות המטבח הוא ליבו של הבית, שם בדרך כלל טמונים רוב השדרוגים, וחלק נכבד מהעלויות.

אינסטלציה – כמה נקודות אינסטלציה מספק הקבלן כסטנדרט והיכן הן ממוקמות (ברז מהקיר או ברז מהמשטח, למשל)? האם תוכלו להוסיף נקודות מים עבור המקרר, או עבור שוטפן לאסלה, או עבור השקייה במרפסת? ועוד ועוד…

חשמל – בדקו כמה נקודות חשמל מגיעות לכם במפרט בכל חדר, כמה נקודות רשת, טלוויזיה. האם אתם מקבלים הכנה למערכת שמע? בדקו היטב מה המשמעות הכספית בהזזת מיקום של נקודות לפי שלבי הבנייה.

3.     השלב המתאים ביותר לערב בעלי מקצוע הוא כבר עם חתימת החוזה, ורצוי אפילו מעט קודם. כשהדירה נמצאת על הנייר בלבד, השינויים (למרות שחלקם יהיו כרוכים בעלות אל מול הקבלן), יהיו קלים יותר ועלותם נמוכה יותר – הריסת קיר לאחר שנבנה כרוכה בהזזת תשתיות חשמל, בריצוף מחדש ופינוי פסולת. מעצב פנים מקצועי יוכל לתכנן את השינויים המתאימים עבורכם במינימום עלות – לשנות את חלוקת החלל כך שתהיה נכונה יותר עבורכם, להתאים לכם את המטבח באופן אופטימלי, לתכנן את נקודות החשמל והתאורה הנכונים עבורכם – לייצר את חלל המגורים המתאים לכם.

מעצב פנים יידע לזהות את נקודות התורפה של הדירה (ואל תדאגו, בכל דירה ובית יש כאלה), ולהתמודד איתן בצורה המתאימה ביותר גם אם לא ניתן יהיה לבטלן לחלוטין.

 

בהצלחה! 

השארת תגובה